7.06.2012

Çorumlu drift: Ice Age 4

Sinemada ikinci kez bir 3B film izleme olanağım oldu. İlki de Toy Story'nin son filmiydi. 3 Boyutlu sinemanın yalnızca animasyon ya da animasyonla güçlendirilen filmler olması kaderin ördüğü ağların bir cilvesi mi emin değilim.

Ice Age serisine olan merağımı ve ilgimi artık Doğu Timor'da yaşayan Sağır Sultan bile işitmiştir. Ne ilginçtir ki, çok ilginçtir, bu güne dek asla bu seride hayalkırıklığı yaşamamıştım. Pixar'ın filan doruklarda gezdiği bir
olaydı. Ancak ne olmuşsa olmuş, eğlencelik bir aile filmine dönüşmüş. Vakit kötü geçmiyor yeğenler, ancak kendinizi bir Adam Sandler filmi izler gibi hissediyorsunuz. Evet sevgili Hollywood, aile önemli birşey. İyi de bugüne dek yaptığınız ilk üç filmde aklınız nerdeydi, öyle güzel üç filmden sonra n'oldu da Hollywood klişelerine gömüldünüz? Sizin bu yaptığınızı Şrek yapmaz yahu. (Çorum olayını da böylece daha baştan bağlamış oldum.)

Altyazılı diye biletini aldığımız filme maalesef dublajlı katıldık ve Ali Poyrazoğlu'nun "Oğlum bak git" espirisine bile maruz kaldık. Bazen bazı güncel espirileri fazla güncel yapmamak gerek. Buna inandım zira normalde atasözleri ve deyimlerimizi bu tip filmlerde işittiğimde pek eğlendirici bulan insanım, o adam "oğlum bak git" dediğinde varlığımdan tiskindim.

Neyse, filmde eleştirilecek, üzerine kafa yoracak birşey maalesef fazla yok. Pixar parayı görünce kitleyi genişletmek amacıyla belki, belki de sırf eğlencelik olsun diye, senaryoyu zayıf tutmasa da zaman zaman zekaya hakaret etme noktasına gelmiş. Bu düşüncemi destekleyen bir başka olay da gösterimin yaza denk getirilmesi. Malumunuz çocukların falan ilgisini çekecek filmler, macera ve çizgi roman uyarlaması filmler yaz aylarına denk getirilir (Noel temalı filmleri saymazsak).

Kafamı kurcalayan bi diğer konu ise şu 3D sinemaların işletmesi. Arkadaş zaten film 3D diye fazladan para alıyorsunuz, anladık. Bir de gözlük kirası almak neymiş ki. Bir dahaki sefere çalacağım ben o gözlükleri. Kesin diyorum yahu. Ahh ah... Nerde o eski sinemalar, çiğdemimizi alır, çitleye çitleye... şeklinde bir geyiğe fazla bağlamadan yazıyı noktalamak isterim.

Daha kaydadeğer filmlere dair izlenimlerle diğer vakitlerde, demli bir çay eşliğinde yine bu bloğda buluşmak dileğiyle diyorum efen'im... Hoşçakalın.

1 yorum :

  1. Ice Age üzerine ancak bu kadar kafa patlatabilirsin yeğen. Gerisi teferruat olur.

    YanıtlaSil

Yeni şeyler Anasayfa Eski Şeyler
Yedinci Darbe Film Ekibi