9.12.2012

Almodovar'ın yükselişi ve düşüşü

Luis Buñuel'den kelli belki de en çok bilinen İspanyalı film yönetmeni Pedro Almodóvar'ın 2009 yapımı son filmi Los abrazos rotos'u (Kayıp Kucaklaşmalar) dün izledim.

Yahu en kötü Almodóvar filmiydi benim gördüğüm. Kötü film değildi ama Almodóvar'ın böyle kötü performanslı bir film çekeceği aklıma gelmezdi. Matador'dan Volver'e kadar olan filmlerinde kullandığı kadroyu aynen kullanmış gene. Başta Penelope Cruz oyuncu performanslarının rezilliğinin yanında, senaryodan da bir halt gelmiyor ki. Filmin tek ilginç noktası kör yönetmen. Onu da Woody Allen'dan
sonra ne kadar normal karşılarsanız artık.*

Her neyse, Almodóvar'ın eşcinselliği sık, güzel ve estetik kullanışı hep takdirimi çekmiştir. Eşcinselliğin normalleştirilmesi açısından çok önemli ayrıntılara yer verdi hep. Ama bu kez onun da içine etmiş. Yeter artık be adam, hiç mi heteroseksüelleri düşünmezsin. Eşcinsel değiliz diye senin filmlerini izleyemeyecek, izlediğimizde ayrımcılığa, hakarete mi maruz kalacağız.

Demem o ki eşcinsellik bu kez abartılmış. Sen bence eski ayarına dön. Bir de neden bu kadar övdüler bu filmi anlamadım. Bana kalırsa Almodóvar'a yakışmayan, onun en kötü filmi belki de.


*Hollywood Ending (Hollywoodvari Bir Son - 2002)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Yeni şeyler Anasayfa Eski Şeyler
Yedinci Darbe Film Ekibi